Köşe Yazıları

Hakemlerden utanıyorum!

Basketbol inanın zevk alarak izlediğim, temposunun hiç düşmediği bir karşılaşma.

Heyecanın yüksek olması nedeniyle sürekli ilgi çeken bir branş oldu benim ve tüm sporseverlerin.

Ancak geçtiğimiz hafta Mardin’de Mardin Büyükşehir Başakspor, bugün ise Bursa’da iki maç izledim. Bursa Büyükşehir Belediyespor Ankara Nesibe Aydın Gençlik Spor Kulübü, ardından da 2. Lig’deki Geçitspor-Beylikdüzü Basketbol.

İnanın basketbola inancım bu maçtan sonra kayboldu.

Neden biliyor musunuz?

Maçın sonucunu sahada 40 dakika boyunca terlerinin son damlasına kadar harcayan basketbolcular değil, hakemler belirliyor.

Bursa Büyükşehir maçında tam bir hakem komedisi yaşandı. Karşılaşmanın baş hakemi Havva Mirhan Ataşer, ilerlemiş yaşı ve tecrübesine karşın bu kadar kötü olmasının nedenini çözemedim.

Gerçekten hem MHK, hem de hakemler, Bursa Büyükşehir Belediyespor’un maçlarındaki berbat yönetimleri sonrasında aylarca ceza alan arkadaşlarının adeta intikamlarını alıyorlar.

Çalınan anlamsız düdükler sonrasında maç uzatmaya gidiyor. Son saniyede Gülşah üçlük deniyor, Hakem Havva Mirhan Ateşer’in önünde. Büyükşehirli oyuncu Gülşah’ın eline vuruyor. Hakem devam diyor ve 3 sayılık farkla maç bitiyor.

Tamam Bursa kentinde basketbol branşının olmasını hakemler gerçekten istemiyorlarsa, inanın en üst ligden. En alt lige kadar tüm liglerden Bursa takımları çekilsin de hem basketbol federasyonu, hem MHK, hem de hakemler rahat bir nefes alsınlar.

Büyükşehir maçından sonra 2. Lig’deki tek Bursa takımı olan bir semt takımı Geçitspor’un maçına gittim.

Gerçekten maçı yönetenler hakem değil, sanki komedi dansı yapan insanlar.

İstanbul temsilcisi Beylikdüzü Basketbol’un baş antrenörü Köksal Kezik sürekli sahanın içerisinde.  Furkan Ozan Çömen, Kamil Alok ve Salih Acar’dan tek bir uyarı almıyor. Ancak olmayan faule itiraz etti diye Geçit benchine teknik faul.

Ardından Geçitspor hücumunda Utku içeriye girerken faul yapıldı ve devamı basket oldu. Hakemler sadece faul deyip basketi vermiyor. Nedenini öğrenmek için itiraz eden baş antrenör Ali Özbay’a bir teknik faul daha çalındı. O an sayılar eşit. Konuk takım öne geçiyor. Maçı hakemlerin desteğiyle kazanıyor.

Gerçekten, Fritti Extra Bursaspor-Darüşşafaka Tekfen maçındaki hakem komisinin ardından bu maçlardan sonra inanın basketbola gidişim hiç yok.

Bu ligde görev yapan hakemlerin Bursa düşmanlığının nedenini bence hem Basketbol Federasyonu, hem de onun yancı kuruluşu Merkez Hakem Komitesi mutlaka araştırmalı.

Acaba Bursa takımları niçin cezalandırılıyor merak ediyorum.

2 Yorum Onay bekleyen 1 yorum var

  1. Bursaspor başta olmak üzere tüm takımlara karşı bir düşmanlık var. Nedeni bursasporun ezber bozarak şampiyon olması mı acaba. Gizli bir çekemezlik.

  2. Bir gerçek varki Bursa takımlarının başarılı olmasını istemeyen birileri var,futbol takımımız kendimizin de katkılarıyla küme düşürüldü,basket kulüp lerimizin önüne adeta set çekilmek isteniyor ama acı olan koskoca Bursa’nın bir lobisi yok.

Bir yorum yazın

Lütfen bir isim/rumuz ve yorum yazın.

Kayıtlı bir kullanıcıyı yorumunuza etiketlemek(mention) için yorumunuzun içerisine örnek @bursabasket şeklinde kullanıcı adını yazabilirsiniz.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı